Font
Font
Font

NO | ENG

NO | ENG

NO | ENG

Font
Font

NO | ENG

NO | ENG

NO | ENG

Font

NO | ENG

NO | ENG

NO | ENG

Font
ting people and planet
tech
Pro

– Hvis du er opptatt av det nyeste innen robotikk, er dette stedet

Mellomtittel

Michael Skibeli Mullins landet en jobb i Kongsberg Gruppen ett år før han var ferdig på master.
– Jeg ville jobbe med kul teknologi og tenkte “hvorfor ikke jobbe med de beste?”.

INNOVASJON

Journalist: Kathinka H. Wang
Foto: Privat | Kathinka H. Wang

28 år gamle Michael har jobbet som prosjektingeniør i Kongsberg Defence & Aerospace i tre år nå. Etter en bachelor i mekatronikk ved UiA begynte han på en master i kybernetikk og robotikk ved NTNU. Det var her han først hørte om konkurransen Your Extreme, som skulle vise seg å bli en døråpner for mange muligheter. 

Året han deltok i konkurransen var oppgaven å utnytte matressursene i havet på en bærekraftig måte. Selv om hans team ikke vant, var det en stor opplevelse å være med. 

– Det var veldig gøy å bare jobbe på spreng med caset i to døgn, jeg lærte masse. Selve prisutdelingen var også morsom, og en god måte å bli kjent med ansatte i Kongsberg Gruppen på. Jeg ble sittende på bord med noen av de som rekrutterte til sommerjobb, og jeg gjorde vel et godt inntrykk. 

Konkurranse ga uventet tilbud

Se fjorårets invitasjon her

Outerwear, Coat, Sleeve, Gesture, Font, Headgear

En 48-timers case-konkurranse i regi av Kongsberg Gruppen i samarbeid med NTNU og USN. Studentene inviteres til å løse reelle problemstillinger i grupper på 1 - 5, knyttet til teknologi og bærekraft. Konkurransen skal inspirere studenter til å tenke kreativt, nyskapende og samtidig utvikle seg personlig. Hvert år kåres vinnerløsningen av en jury på en storslått Awardkveld.

Hva er Your Extreme?

Close

Automotive tire, Motor vehicle, Jersey, Headgear
Fra selvstyrt firehjuling til fast jobb

Dermed landet Michael sommerjobb på prosjektet Lone Wolf, hvor han brukte hele sommeren på en oppgave som passet midt i blinken. 

– Vi jobbet med å gjøre en vanlig firehjuling om til en selvstyrt variant. Det var en veldig morsom og annerledes oppgave hvor du virkelig fikk testet kreativiteten i det du gjør, og samtidig jobbe i team. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av arbeidsplassen, og ble overbevist om at dette var retningen jeg ville gå i. 

Michael var en av få utvalgte som fikk teste seg på et fellescase etter å ha brukt utallige timer på å utvikle en selvstyrt firehjuling som kunne unngå hindre gjennom presisjonsteknologi ned til centimeteren. Det endte med at han ble tilbudt fast stilling i Kongsberg Defence & Aerospace så fort han var ferdig på master. 

– Jeg ble jo litt overrasket over hvor heldig man kan være, det er ikke ofte man går rett fra studier og ut i en fast jobb innenfor det du har studert. Det var utrolig gøy!

Da Michael begynte i sin første heltidsjobb fikk han tildelt en “buddy” som skulle være tilgjengelig for alt fra faglige spørsmål, til å introdusere han for nye kolleger og vise ham veien til kaffemaskinen. Relasjonen mellom han og buddyen Marius Gamborg ble en god introduksjon til et stort selskap. 

– Det var fint å ha en dedikert kontaktperson jeg kunne spørre om alt mulig, og Marius var en god støttespiller. Jeg kom nok raskere inn i jobben enn jeg ellers ville gjort, og han har vært en god kollega siden starten, sier Michael. 

Senior prosjektingeniør Marius har jobbet i Kongsberg Gruppen siden 2013, og han beskriver Michael som en lærevillig type som tar oppgaver på strak arm. 

– Michael kom raskt inn i rollen og er veldig god å sparre med. Jeg blir generelt imponert over nivået nyutdannede i dag er på når de kommer ut i arbeidslivet, de unge er veldig selvdrevne og kan fagfeltet sitt godt. Jeg tror likevel buddy-ordningen er en fin introduksjon til arbeidslivet, spesielt for å få en forståelse av hvordan et stort selskap fungerer fra dag til dag.

Fikk en dedikert buddy
Personal computer, Table, Laptop, Furniture, Plant, Tableware, Desk, Community

Siden Michael startet i 2020 har han og buddy Marius jobbet på flere prosjekter sammen, også på et oppdrag hvor rollene var reversert, og det var Michael som var teamleder for et utviklingsprosjekt innen sensorbehandling. 

– Han tok utfordringen godt og var en kompetent teamleder for mange seniorutviklere. Det er viktig å gi folk sjanser tidlig, og vi rullerer ofte på ansvarsoppgaver fra prosjekt til prosjekt ut ifra hvem som sitter på riktig kompetanse. Michael har blitt en god kollega som jeg ofte går til når jeg har spørsmål innen hans fagfelt. 

– Det er viktig å gi folk sjanser tidlig

Da Michael startet i den nye jobben var det under den tjukkeste pandemien. Men nå, tre år inn i jobben, forteller han at det bare blir mer fokus på det sosiale. 

– Det er både mye initiativ fra selskapet og fra kolleger til å gjøre sosiale ting. Det er alt fra lønningspils til forskjellige aktiviteter, som squash, golf og klatring. Hvis du er glad i sport er det mye gøy å finne på, vi var for eksempel en gjeng som løp Holmenkollstafetten sammen, og det ble en morsom opplevelse å dele. 

Men det er ikke bare fysisk aktivitet som står på menyen – på det nye prosjektet han skal inn i har de også teambuilding i forkant, så alle i prosjektet skal bli kjent. 

– Det er et veldig godt tiltak for å bli kjent som et team. Da har vi det både gøy sammen og lærer hverandre å kjenne, som gjør det mye lettere å samarbeide.

Les om hvordan innovasjon og teknologiutvikling hos Kongsberg Gruppen bidrar til et tryggere samfunn her

Teambuilding, klatring og stafett
Terrestrial plant, Sky, Flowerpot, Cloud, Houseplant

Michael forteller at det generelt er mye fokus på samarbeid på arbeidsplassen, og at det er rom til å være seg selv. 


– Jeg tror Kongsberg Gruppen er et sted som kan passe de fleste. Spesielt hvis du er opptatt av det nyeste innen robotikk, da er dette stedet! Du får virkelig jobbe med fremtidsrettet teknologi og med de som kan det best. 


– Men det er også mye fokus på mangfold her, og en av styrkene i selskapet er alle de forskjellige folkene som jobber sammen. Det er det som er så fint her, alle er velkomne. 


Fremover skal prosjektingeniøren jobbe på et nytt prosjekt, og ellers skal han prøve å holde liv i sine to chiliplanter på kontoret. 


– Jeg skal jobbe med å integrere våre systemer mot noen systemer en ny kunde sitter på, hvor vi bruker forskjellige definerte grensesnitt og sørger for at de spiller sammen med våre systemer. Men jeg skal også gå inn for å vinne chilikonkurransen vi har gående her. Akkurat nå ser vi hvem på kontoret som kan gro den beste chiliplanten, og jeg har nettopp pottet om mine, så jeg er spent på resultatet, sier han og ler. 


Et sted som passer for alle

Student

Zebra crossing, Line

Muligheter og goder

Smile, Computer

Jobbsøk

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Kongsberg Gruppen?
Les mer om mulighetene her!
Flere historier fra Kongsberg Gruppen
Flash photography, Cloud, Grey, Style, Black-and-white, Happy
Personal computer, Table, Laptop, Furniture, Plant, Tableware, Desk, Community
Flash photography, Sleeve, Black-and-white, Style
Flash photography, Cloud, Grey, Style, Black-and-white, Happy
– Det gir oss muligheten til å ta pulsen på jorda
– Det gir oss muligheten til å ta pulsen på jorda
– Et industrieventyr gjennom 200 år
– Hvis du er opptatt av det nyeste innen robotikk, er dette stedet